Hoppa till innehåll

Anette Lindquist

”Jag har alltid varit intresserad av vad det är som gör att man mår bra och inte mår bra i sin kropp, både fysiskt och psykiskt”.

Mitt liv har som många andras varit en bergochdalbana men genomsyrats av min nyfikenhet som lett mig till kännedom om hur mycket power och kraft vi har över vårt tankesätt och vår kropp.

Född i Lomma, uppvuxen i London.

2014 började jag skolade om mig helt, från att ha varit nordenchef på ett hektiskt internationellt IT företag till egenföretagare som Naturopatisknäringsterapeut (med inriktning stresshantering). Hur kroppen svarar på näring och livsstilsförändringar.

Min yoga resa började runt år 2002, jag hade problem med ryggen så började jag träna pilates vilket gjorde stor skillnad på min rygghälsa och hållning. Senare byttes pilatesen ut till Hatha yoga.

2017 utbildade jag mig till instruktör i Hatha yoga. Samma år av en händelse stötte jag på min nuvarade yogalärare i England, Yog Sundari. Jag har en lång tid följt en man från USA genom böcker och online som heter Davidji. Han specialiserar sig på meditation och undervisar privatpersoner men även specialstyrkor vid militär och polis. Hans sätt att lära ut öppnade en ny värld för mig, ännu en ingångsport till hur vi kan må bättre i kropp och knopp. Genom åren har han varit en stor inspiration. Davidji drar information och tekniker från gamla traditioner som funnits i tusentals år och detta gjorde att jag blev nyfiken på vad de här traditionerna kan erbjuda oss i västvärlden och vår ofta stressiga vardag.

Davidji hade en workshop i London våren 2017 som jag anmälde mig till. Under denna helg undervisade och deltog även min nuvarande lärare, Yog Sundari, det var där jag träffade henne första gången. Hon undervisar i många olika sorters yoga men drar allra mest från Akhanda yoga. Eftersom jag under denna tid reste till London flera gånger i månaden, så gick jag vid ett senare tillfälle på en av hennes yoga klasser, här började min riktiga yoga resa. Så som hennes klasser fick mig att känna ville jag ha mer av och hennes sätt att lära ut, det hade jag inte varit med om tidigare. Hon blev min A-ha upplevelse, och jag är för evigt tacksam för detta. ”När studenten är redo, uppenbarar sig läraren” – och visst är det så! Därefter har jag utbildat mig till Akhanda yoga lärare (200 timmar RYT / medlem i Yoga Alliance) och studerar kontinuerligt under Yog Sundari (Julia Anastasiou).

Min stora passion i livet förutom min familj och mina två barn är hur jag kan förmedla hälsa och välmående till andra. Kvinnor som män. Yogan är en stor del av mitt liv, utanför och på mattan. Jag känner en enorm tacksamhet att få lov att undervisa och möta människor precis där dom är.

Ser fram emot att träffa dig,

Namaste